KENAPA KITA PERLU AMBIL SUPLEMENT. TERDAPAT 9 SEBAB PENTING YANG ANDA PATUT TAHU

SEKARANG SUPPLEMENT MENJADI KEPERLUAN UNTUK KELUARGA.

TERDAPAT 9 SEBAB PENTING YANG KITA PERLU AMBIL TAHU KENAPA KITA PERLU AMBIL SUPPLEMENT :-

1. Makanan yang diambil bukan dari sumber Organik.

2. Tanah Pertanian yang tidak dirawat dan dipulihkan mengurangkan nilai nutrisi dalam tumbuhan (buah buahan dan sayur sayuran)

3. Sayur yang dimasak terlalu lama merosakkan vitamin yang terkandung di dalamnya.

4. Pengendalian buah buahan dari ladang ke gudang,kilang, kedai dan sebagainya mungkin menjejaskan kandungan vitamin buah buahan tersebut.

5. Pengambilan ubat ubatan boleh mengurangkan keupayaan badan untuk menyerap vitamin dari badan.

6. Makanan yang disimpan lama mengalami penyusutan vitamin.

7. Pencemaran udara menjadikan tubuh kita banyak menghasilkan radikal bebas yang memudaratkan kesihatan

8. Pengambilan makanan rapu membekalkan badan dengan bahan yang tidak perlu contohnya MSG,garam, gula berlebihan dan sebagainya.

9. Tabiat tidak menjaga pemakanan seperti tidak makan pada waktu, terlalu banyak makan boleh memudaratkan kesihatan.

Jadi, untuk mendapatkan kesihatan yang optimun , kita boleh amalkan SET ASAS KESIHATAN KELUARGA

SUPPLEMENT  ASAS UNTUK PERMULAAN YANG SIHAT.jpg

 

Untuk dapatkan set Asas kesihatan Shaklee, boleh hubungi saya,

 

CONTACK 1

Advertisements

8 MANFAAT RESVERATROL UNTUK KULIT


RESVERATROL????


APA ITU RESVERATROL???

Resveratrol adalah sejenis bahan kimia semulajadi ( phytoalexin) yang dirembeskan oleh sesetengah tumbuhan sebagai agen pertahanan apabila diserang oleh pathogen seperti bakteria atau fungi.

Resveratrol adalah sebahagian daripada satu kumpulan tumbuhan yang dipanggil polifenol (polyphenols)


8 MANFAAT RESVERATROL UNTUK KULIT


  1. SEBAGAI ANTI KANSER

  2. MEMBAIKI DNA

  3. MEMELIHARA KESIHATAN JANTUNG

  4. MENGURANGKAN DIABETES

  5. MELINDUNGI LUKA DARI JANGKITAN

  6. MELINDUNGI SARAF

  7. ANTI PENUAAN

  8. PEMBAIKAN SEL

Manfaat-Resveratrol

ADAKAH ANDA TAHU???

VIVIX SHAKLEE = 10 X RESVERATROL

 

resveratrol_vivix

 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX TONIK AJAIB???

BOLEH KLIK LINK DI BAWAH

download

ATAU HUBUNGI SAYA

CONTACK 1

 

SEGERA JANA PENDAPATAN TAMBAHAN SECARA ONLINE

Dengan keadaan ekonomi yang mencabar sekarang, pendapatan tambahan bagaikan menjadi WAJIB bg setiap yang bekerja @ surirumah untuk menambah isi pendapatan bagi membantu suami meringankan beban tanggungan.

Antara cara mudah untuk menambah pendapatan paling mudah ialah BIZ ONLINE.

images

SHAKLEE merupakan salah satu platform BIZ ONLINE yang banyak membantu untuk menjana pendapatan tambahan YANG LUMAYAN.

⇒BAGAIMANA???

PENDAFTARAN RM 69.00 SAHAJA!!!!

Pendaftaran hanya RM 69.00, anda layak menjadi ahli SHAKLEE dan menerima starter Kit Shaklee.

SHAKLEE new starter kit.jpg


Kenapa BIZ SHAKLEE NI BEST & MUDAH???


∋ ZERO MODAL

∋ TAK PAYAH SIMPAN STOK

∋ BIZ HUJUNG JARI (FB/INSTAGRAM/BLOG & SEBAGAINYA)

∋ GROUP SUPPORT DARI LEADER YANG AKAN ‘GUIDE’ KITA DARI ZERO TO HERO

∋ BIMBINGAN NUTRISI & CARA PANGAMBILAN SUPLEMENT DENGAN CARA YANG BETUL

∋ BOLEH WALK IN KE HO/BRANCH BERDEKATAN

∋ KLIK SHAKLEE 2 U – BELIAN SECARA ONLINE

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kelebihan SHAKLEE, Boleh klik link ini KELEBIHAN MASUK AHLI SHAKLEE

MUDAH KAN! JOM,JANGAN TUNGGU LAGI, BOLEH KLIK LINK CARA DAFTAR AHLI SHAKLE 

ATAU

HUBUNGI SAYA ANIS ILYANA MD NOOR, TRUSTED SID SHAKLEE ANDA

012 441 2632

CONTACK 1

CARA KEKALKAN KELEMBAPAN KULIT SEMASA CUACA PANAS

Wajah yang lembap kelihatan lebih segar dan tidak kering. Kulit lembap juga lebih anjal dan lembut.

Apabila cuaca panas, jika tidak dijaga dengan baik, kulit akan jadi kering. Apabila kurang kelembapan boleh mengakibatkan kering dan bersisik.

Jadi, ada beberapa cara untuk kekalkan kelembapan kulit semasa cuaca panas seperti:-

1. Minum Air masak mencukupi

Air masak /suam ni penting kerana jika kita minum air mencukupi, badan kita akan sentiasa segar dan kulit akan sentiasa lembab .

2. Kerap basuh muka

Kerapkan membasuh muka akan mengekalkan kelembapan pada kulit, muka akan berasa segar dan dingin.

3.  Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran

Sayuran seperti salad dan timun dengan lebih 90% air mampu menyejukkan dan mengekalkan kelembapan dalam badan kita.

Buah-buahan seperti tembikan dan oren, kandungan air, vit A dan C nya bertindak sebagai antioksidan dan melindungi kulit daripada cahaya matahari.

4. Kerap Mandi

Kerap mandi akan mengekalkan kelembapan dan menjadikan badan kita sentiasa segar.

5. Sapu HERBAL BLEND SHAKLEE untuk kekalkan kelembapan kulit.

Herbal blend bukan sahaja untuk masalah excema,ruam lampin, malah ia juga boleh digunakan pada kulit pada waktu cuaca panas kerana ia akan meresap dan mengekalkan kelembapan kulit kita.

KLIK LINK DI BAWAH UNTUK BELIAN KRIM HERBAL BLEND TERUS ONLINE SHAKLEE 2 U

download

IMG_6331707158828

5. Suplement SHAKLEE 

Cara yang paling mudah dan sihat , kita boleh amalkan supplement dari SHAKLEE

A. PERFORMANCE DRINK

Set-Panas-1

B. PERFORMANCE DRINK & VITA-C PLUS

Set-Musim-Panas-3

C. PERFORMANCE DRINK + VITA-C PLUS +NUTRIFERON

Set-Musim-Panas-2

UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE, BOLEH DAPATKAN DENGAN SAYA

ANIS ILYANA MD NOOR

012 441 2632 – PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG

CONTACK 1

TIPS CERAHKAN KULIT WAJAH SECARA SEMULAJADI

“QUEE PUTIH , KAW PUTIH , HANG PUTIH, BARULAH PUTIH”

“SAPU SAPU PUTIH UOLLLS, 5 MINTTT JE TAUUU””””

“KEMAM KEMAM PUTIH MELEPAK”

Kalau kita perasan, banyak Produk di Luar sana menjanjikan kulit akan cerah berseri bila menggunakan produk XXX. Sebelum kita menggunakan sesuatu produk, kita WAJIB mengkaji dahulu tentang sesuatu produk.

Jom kita amalkan petua-petua untuk cerahkan kulit

  1. BEDAK SEJUK

Bedak sejuk ni asalnya dari beras dan dijadikan bedak bau berwarna putih kecil2. Bedak sejuk ni best sangat, selain dapat memutihkan  muka secara semula jadi, jerawat – jerawat yang ada di muka ni pun akan berkurang.

2.  MASKER TOMATO/BIJI TOMATO

TOMATO seperti yang kita tahu mengandungi banyak khasiat dan vitamin antaranya ialah vitamin A, vitamin C dan asid folik yang baik. Ianya mengandungi banyak nutrisi dan antioksida, termasuklah alpha-lipoic acid, lycopene, choline, folic acid, beta-carotene dan lutein.

caranya mudah, ambil tomato bersama madu/gula, picit – picitkan dan sapu ke muka,biarkan beberapa ketika, dan bilas. Muka akan berasa lebih segar. Jika diamalkan berterusan, kulit muka akan menjadi lembut,segar,cerah berseri.

3. MINUM AIR MASAK

Pengambilan air sangat penting, sekurang kurangnya 2 Liter sehari untuk memastikan kulit sentiasa lembab dan sihat. Pengambilan air yang mencukupi dan berterusan dapat membantu menggantikan sel sel mati, dan kulit akan kelihatan putih jika diamalkan, Insyallah.

4. AIR BERAS

Selepas basuhan pertama Air Beras jangan dibuang , ambil air dan cuci muka dengan air beras tersebut. Amalkan 2kali sehari,insyallah jika diamalkan kulit muka akan cerah berseri.

5. ALOE VERA/ LIDAH BUAYA

Sebelum tidur, amalkan sapu lendir lidah buaya di muka kita, muka akan berasa sejuk,segar, memtihkan serta melicinkan kulit muka kita. Amalkan setiap malam,insyallah kita akan dapat lihat hasil dalam beberapa bulan.

6. LIMAU NIPIS

Limau Nipis juga dapat memutihkan kulit secara semula jadi. Caranya, Hiris sedikit limau,sapu pada permukaan muka,biarkan 30minit- 1 jam. Boleh amalkan petua ini setiap hari, kita dapat lihat hasil beberapa bulan kemudian.

7.  7 BIJI BUAH ORANGE @ 1 BIJI MASKER VITA-C SUSTAINED RELEASED (MASKER VITA C SHAKLEE)

Buah Orange memang terkenal kaya dengan Vitamin C. Vitamin C memang bagus untuk kulit kita. Untuk mengambil 7 bji sekali gus boleh, tp ambil masa jugak nak habiskan 7 bji buah orange kan. so SHAKLEE mengeluarkan VITA C SUSTAINE REALESED SHAKLEE, 1 BJI = 7 BJI BUAH ORANGE. Jadi tak payah susah-susah nak makan 7 biji buah orange,hanya mengambil 1 biji vita c sahaja!. Untuk lebih efektif,kita boleh masker muka kita dengan Vita C shaklee.

CARANYA MUDAH, hanya ambi 1 Biji Vita C shaklee,kerat kepada 3 bahagian, ambil 1 bahagian, lagi 2 bahagian simpan pakai utk esoknya.  Caranya, picit/ hancurkan VITA C SHAKLEE,Campur sedikit air,dan sapu ke seluruh muka dan leher, biarkan seketika. MUDAH DAN JIMAT!!!

45f19-img_0993

PSST!!! 1 BOTOL MENGANDUNGI 180 BIJI TAU!!!!!!!!!!!!!

MUDAH,JIMAT,BERKESAN,HARGA BERBALOI-BALAOI!!!!!!!!!

Untitled.png

Kelebihan VITA-C SUSTAINE RELEASED SHAKLEE

images (1)

images

JOM KITA TENGOK TESTIMONI-TESTIMONI YANG MENGGUNAKAN VITA-C SUSTAINED RELEASE 

testi vit c kulit gelap jd putih

 

FB_IMG_1477974607066

PERUBAHAN YG ‘AWESOME’

13012844_486209344915647_598885472237029753_n

WOWWWWW!!!!!!!!!

testimoni vitamin c shaklee_4

 

 

UNTUK DAPATKAN VITA C SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA

ANIS SID SHAKLEE ANDA

012 441 2632

CONTACK 1

 

5 LANGKAH MUDAH HILANGKAN KULIT KERING DAN KUSAM

Kulit kering bersisik??? Kusam, Gelap, Menggerutu??? Bagi Wanita ini mimpi ngeri kerana masalah muka menyebabkan wanita menjadi kurang keyakinan dengan diri sendiri kerana ia menggangu penampilan harian.

Masalah utama bagi kulit kering ialah dehidrasi.  Pengambilan air yang sedikit, dan cara pemakan yang ‘hentam kromo’ seperti makan makanan manis, berkafein,  Berlemak,  Dan makanan makanan yang tidak seimbang boleh menyebabkan masalah kulit kering dan kusam.

PhotoGrid_1491191876799-01

TIPS MENGATASI KULIT KERING & KUSAM

Paling penting untuk menjaga kulit kering & kusam ialah menjaga kelembapan kulit kita,  ANtara tips tips yang boleh diamalkan:-

1. ALOE VERA(LIDAH BUAYA)

Aloe vera merupakan antara tumbuhan semula jadi yang mengandungi kadar kelembapa tinggi & bagus kpd kulit kita.  Caranya ambil gel aloevera, sapu pd permukaan muka dan biarkan 10minit-15minit da bilas.  Muka akan berasa segar.

2.  SUSU, BERAS HANCUR &MADU

Ambil sedikit Susu tepung(susu kambing lbh baik), madu, beras hancur(blend halus), campur kesemua bahan, gosok perlahan2 ke muka dan biarkan 5-10minit, bilas. Muka akan berasa tegang, segar, lembab, parut juga akan pudar.

3.  AIR MASAK 2Liter ++

Minum air masak sekurang kurangnya 2liter.  Lebih baik minum mengikut berat badan kita.  Disini tertera jadual pengambilan air mengikut berat badan kita.

PhotoGrid_1491193813974

4. TOMATO DAN GULA, AIS BATU

Ambil beberapa hirisan tomato & gula, picit picitkan, sapu pada muka, biarkan seketika, cuci muka dengan bersih. Ambil seketul ais batu, oleskan seluruh muka secara membulat. Kita dapat rasa muka sangat segar dan kulit menjadi lembab.

5.  VITAMIN C &VITAMIN E SHAKLEE

Cara paling MUDAH, BERKESAN,  SELAMAT, HARGA BERPATUTAN. VITAMIN C SHAKLEE MENGANDUNGI 180bji (3-6bulan) dan VITAMIN E SHAKLEE MENGANDUNGI 120bj(4bulan).

PhotoGrid_1491195526958PhotoGrid_1491195639080

TAHUKAH ANDA???

PhotoGrid_1491190627462

SHAKLEE EFFECT

PhotoGrid_1491191438134

PhotoGrid_1491195570577PhotoGrid_1491195697657

 

 

 

Untuk dapatkan produk shaklee, hub saya @ direct http://www.wasap.my/60124412632

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

SHAKLEE HALAL KE?

Untuk pengetahuan semua,SHAKLEE DIIKTIRAF SEBAGAI PENGELUAR PRODUK MAKANAN TAMBAHAN YG HALAL.

Halal-Jabatan-Kemajuan-Islam_Malaysia-JAKIM-Islamic-Development-Department-Malaysia

SIJIL SHAKLEE TERBARU 2017

SIJIL YANG DI KELUARKAN OLEH ISLAMIC SERVICES OF AMERICA

DAN SIJIL INI DIIKTIRAF .

 

1486973347_2017_Halal_Certificate-1

 

SIJIL SUDAH ADA, TAPI KENAPA SHAKLEE TIADA LOGO HALAL????

 

kenapa shaklee tiada logo halal

 

PENGESAHAN DARIPADA PIHAK JAKIMScreen Shot 2014-01-29 at 11.08.52 AM.png

Jadi, JANGAN RAGU RAGUdengan status HALAL SHAKLEE.

UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE @ MENJADI AHLI SHAKLE, BOLEH HUBUNGI SAYA

SID SHAKLEE PUCHONG ANIS

WHATSSUP DIRECT KE

wassap.my/60124412632

CONTACK 1.jpg

 

 

 

CARA ATASI ANAK SEMBELIT PALING BERKESAN

Screenshot_2017-03-22-22-33-43-01#Anak anak  mengalami sembelit???

#2 hari tak membuang???

#Bila membuang menangis akibat najis keras???

#Perut kembung msuk angin???bagaimana? Bila kita pegang perut anak keras Dan msuk hari ke 2&3 TIDAK membuang ,ibu ibu wajib ambi berat,jgn dibiarkan sembelit anak berlarutan.

PhotoGrid_1490192889216

1.beri sayur sayuran,buah buahan seperti pisang,betik.

2. Beri anak minum air suam secukupnya. Jangan biasakan anak anak minum terlalu BANYAK air manis.

3. Cuba kawal pemakanan anak anak, beri makanan yang seimbang Dan makanan yg sesuai dgn umur anak anak.

4. Cara mudah beri MEALSHAKES SHAKLEE kerana mealshakes shaklee mengandungi  khasiat sihat seperti :-

PhotoGrid_1490192742391

SHAKLEE EFFECT – MEALSHAKES UTK ANAK ANAK

PhotoGrid_1490192496828

MEALSHAKES terbaik

PhotoGrid_1490192603816

Sembelit hilang dgn Mealshakes

Bagaimana dapatakan mealshakes shaklee???

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

#shakleepuchong #shakleemalaysia #shakleemealshakes

CARA ATASI SEMBELIT DALAM PANTANG MAMPU MILIK

Sembelit ketika berpantang???

ini antara mimpi ngeri dan masalah yang ditakuti oleh kebanyakan ibu di dalam pantang. Ada yang masih seriau selepas melahirkan bayi, silap haribulan tersilap teran luka jahitan akan terbuka.phewwwww…ngiluunya!

Sembelit mungkin terjadi kerana:

  • Jumlah progesteron yang tinggi
  • selepas proses kelahiran, sistem pencernaan ibu berfungsi dengan lebih perlahan
  • Ubat yang diberi untuk melegakan sakit ketika proses kelahiran, seperti petidina, boleh menyebabkan usus ibu berfungsi lebih perlahan dari biasa.

Masalah membuang air besar menjadi lebih sukar jika:

  • Ibu melalui kelahiran yang dibantu seperti forseps.
  • Ibu pernah melahirkan bayi sebelum ini.
  • Ibu mengambil pil zat besi atau ubat anti-depresi. Kedua-duanya boleh menyebabkan sembelit.
  • Ibu mendapat jahitan sebab luka, ataupun episiotomi.

BAHAYA Jika SEMBELIT dibiarkan.

Antara kesan SEMBELIT!!!

FB_IMG_1453018994037

Cara Atasi Sembelit Dalam Pantang 

OSTEMATRIX agen pelawas PALING LARIS utk masalah sembelit.

Apa yang BEST OSTEMATRIX? OSTEMATRIX mempunyai kandungan KALSIUM YG TINGGI dan MAGNESIUM.

Jadi pilihan yg tepat adalah OSTEMATRIX utk mengatasi masalah sembelit bg ibu yang dalam berpantang.

fb_img_1487090838740

SHAKLEE EFFECT- JOM KITA REVIEW FEECBACK PENGGUNA OSTEMATRIX

FEEDBACK 2

LANCAR DAN TIDAK MENYAKITKAN

FEEDBACK 3

OSTEMATRIX TERBAIK!!!!

FEEDBACK

MASALAH SEMBELIT TIADA!!!

 TAHUKAH ANDA!!???

11856631_765136140279123_1852579534_n

BAGAIMANA NAK DAPATKAN OSTEMATRIX????

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

CARA ATASI SEMBELIT KETIKA HAMIL TANPA UBAT

SEMBELIT!!!

SEMBELIT_KEHAMILAN

Sembelit adalah masalah umum selama masa kehamilan. Sekitar separuh ibu hamil mengalami sembelit di waktu-waktu tertentu sepanjang kehamilan mereka.

Salah satu penyebabnya adalah meningkatnya kadar hormon progesteron sehingga melemaskan otot-otot halus di seluruh tubuh, termasuk otot di saluran pencernaan. Dengan demikian, makanan bergerak melewati usus lebih lambat dari biasanya.

Masalah tersebut diperparah lagi selama masa kehamilan, sebab rahim yang membesar semakin menekan saluran pembuangan di tubuh Anda. Mengkonsumsi suplemen zat besi dalam dosis tinggi juga akan memperparah sembelit.

SIMPTOM2 SEMBELIT

Beberapa tanda-tanda umum atau gejala sembelit antara lain:

  •  1-2 hari TIDAK buang air besar.
  • Kotoran keras dan sulit untuk dikeluarkan.
  • Rasa sakit perut bagian bawah.
  • Mungkin merasa kembung dan ‘penuh’.
  • Ksdang-kadang menyebabkan pendarahan (BUASIR)

 

CARA ATASI SEMBELIT KETIKA HAMIL TANPA UBAT

sembelit-konstipasi-susah-bab-ibu-hamil-jpg1

Tips untuk ibu hamil mengatasi sembelit

1. Olahraga/ Senaman

Ibu hamil cenderung mengabaikan olahraga/ senaman sewaktu hamil.

Olahraga/senaman dapat merangsang usus dan memperbaiki pencernaan, jadi pastikan Anda berolahraga atau setidaknya banyak bergerak sepanjang hari. Banyak berjalan, membuat aktiviti ringan .
Untuk lebih mudah, ibu ibu hamil boleh mendaftarkan diri pada kelas senam hamil jika perlu.

2. Banyakkanpengambilan buah dan sayuran segar

Buah-buahan dan sayuran segar adalah makanan terbaik untuk ibu hamil:-
1. Buah dan sayur mempunyai serat, yang mana serat tersebut sangat membantu mengurangi sembelit untuk ibu hamil.

2. Buah dan sayuran segar juga mempunyai vitamin dan mineral yang diperlukn tubuh dan bayi.

Berikut adalah beberapa makanan yang dapat Anda tambahkan ke menu harian untuk membantu masalah pencernaan:

  • Buah-buahan mentah seperti pisang, jeruk, pepaya, mangga dll.
  • Buah kering seperti aprikot dan plum.
  • Sayuran berserat seperti wortel, kubis, bayam, selada air dan seledri.
  • Sereal gandum dan kacang-kacangan.

3. Cukup Minum Air

Dehidrasi juga mengakibatkan sembelit. Bahkan, separuh ibu hamil yang menderita sembelit hanya karena mereka kurang minum air.

Ibu hamil sering buang air kecil, itulah sebabnya mereka jarang minum air untuk mengurangi frekuensi mereka harus ke kamar kecil.

Nah, akibat kekurangan air inilah yang menyebabkan pengerasan kotoran dan sembelit.
Pastikan Anda meminum cukup air selama masa kehamilan.
4. Buang air besar setelah makan

Usus berada dalam kondisi paling aktif setelah makan, sehingga sempatkanlah untuk buang air besar setelah makan.

5. OSTEMATRIX SUPPLEMENT TERBAIK MEMBANTU ATASI SEMBELIT

Jika multivitamin prenatal yang diberi tidak sesuai, mungkin ibu ibu hamil berasa loya,pening, beralihlah ke suplemen yang dapat membantu memberi nutrisi kepadaibu hamil.OSTEMATRIX SUPPLEMENT TERBAIK MEMBANTU ATASI SEMBELIT

 

Kalsium untuk ibu hamil

TAHUKAN ANDA?????

kalsium OSTEMATRIX untuk ibu Hamil

slide24

SHAKLEE EFFECT -OSTEMATRIX PADA IBU HAMIL YANG MENGAMALKAN OSTEMATRIX

FEEDBACK

PhotoGrid_1471778111438

Ostematrix-Pregnancy2

ostematrix-untuk-ibu-mengandung

OSTEMATRIX TERBAIK!!!! HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN HARGA TERBAIK,KONSULTASI BERTERUSAN.

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01