5 LANGKAH MUDAH HILANGKAN KULIT KERING DAN KUSAM

Kulit kering bersisik??? Kusam, Gelap, Menggerutu??? Bagi Wanita ini mimpi ngeri kerana masalah muka menyebabkan wanita menjadi kurang keyakinan dengan diri sendiri kerana ia menggangu penampilan harian.

Masalah utama bagi kulit kering ialah dehidrasi.  Pengambilan air yang sedikit, dan cara pemakan yang ‘hentam kromo’ seperti makan makanan manis, berkafein,  Berlemak,  Dan makanan makanan yang tidak seimbang boleh menyebabkan masalah kulit kering dan kusam.

PhotoGrid_1491191876799-01

TIPS MENGATASI KULIT KERING & KUSAM

Paling penting untuk menjaga kulit kering & kusam ialah menjaga kelembapan kulit kita,  ANtara tips tips yang boleh diamalkan:-

1. ALOE VERA(LIDAH BUAYA)

Aloe vera merupakan antara tumbuhan semula jadi yang mengandungi kadar kelembapa tinggi & bagus kpd kulit kita.  Caranya ambil gel aloevera, sapu pd permukaan muka dan biarkan 10minit-15minit da bilas.  Muka akan berasa segar.

2.  SUSU, BERAS HANCUR &MADU

Ambil sedikit Susu tepung(susu kambing lbh baik), madu, beras hancur(blend halus), campur kesemua bahan, gosok perlahan2 ke muka dan biarkan 5-10minit, bilas. Muka akan berasa tegang, segar, lembab, parut juga akan pudar.

3.  AIR MASAK 2Liter ++

Minum air masak sekurang kurangnya 2liter.  Lebih baik minum mengikut berat badan kita.  Disini tertera jadual pengambilan air mengikut berat badan kita.

PhotoGrid_1491193813974

4. TOMATO DAN GULA, AIS BATU

Ambil beberapa hirisan tomato & gula, picit picitkan, sapu pada muka, biarkan seketika, cuci muka dengan bersih. Ambil seketul ais batu, oleskan seluruh muka secara membulat. Kita dapat rasa muka sangat segar dan kulit menjadi lembab.

5.  VITAMIN C &VITAMIN E SHAKLEE

Cara paling MUDAH, BERKESAN,  SELAMAT, HARGA BERPATUTAN. VITAMIN C SHAKLEE MENGANDUNGI 180bji (3-6bulan) dan VITAMIN E SHAKLEE MENGANDUNGI 120bj(4bulan).

PhotoGrid_1491195526958PhotoGrid_1491195639080

TAHUKAH ANDA???

PhotoGrid_1491190627462

SHAKLEE EFFECT

PhotoGrid_1491191438134

PhotoGrid_1491195570577PhotoGrid_1491195697657

 

 

 

Untuk dapatkan produk shaklee, hub saya @ direct http://www.wasap.my/60124412632

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

Advertisements

SHAKLEE HALAL KE?

Untuk pengetahuan semua,SHAKLEE DIIKTIRAF SEBAGAI PENGELUAR PRODUK MAKANAN TAMBAHAN YG HALAL.

Halal-Jabatan-Kemajuan-Islam_Malaysia-JAKIM-Islamic-Development-Department-Malaysia

SIJIL SHAKLEE TERBARU 2017

SIJIL YANG DI KELUARKAN OLEH ISLAMIC SERVICES OF AMERICA

DAN SIJIL INI DIIKTIRAF .

 

1486973347_2017_Halal_Certificate-1

 

SIJIL SUDAH ADA, TAPI KENAPA SHAKLEE TIADA LOGO HALAL????

 

kenapa shaklee tiada logo halal

 

PENGESAHAN DARIPADA PIHAK JAKIMScreen Shot 2014-01-29 at 11.08.52 AM.png

Jadi, JANGAN RAGU RAGUdengan status HALAL SHAKLEE.

UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE @ MENJADI AHLI SHAKLE, BOLEH HUBUNGI SAYA

SID SHAKLEE PUCHONG ANIS

WHATSSUP DIRECT KE

wassap.my/60124412632

CONTACK 1.jpg

 

 

 

CARA ATASI ANAK SEMBELIT PALING BERKESAN

Screenshot_2017-03-22-22-33-43-01#Anak anak  mengalami sembelit???

#2 hari tak membuang???

#Bila membuang menangis akibat najis keras???

#Perut kembung msuk angin???bagaimana? Bila kita pegang perut anak keras Dan msuk hari ke 2&3 TIDAK membuang ,ibu ibu wajib ambi berat,jgn dibiarkan sembelit anak berlarutan.

PhotoGrid_1490192889216

1.beri sayur sayuran,buah buahan seperti pisang,betik.

2. Beri anak minum air suam secukupnya. Jangan biasakan anak anak minum terlalu BANYAK air manis.

3. Cuba kawal pemakanan anak anak, beri makanan yang seimbang Dan makanan yg sesuai dgn umur anak anak.

4. Cara mudah beri MEALSHAKES SHAKLEE kerana mealshakes shaklee mengandungi  khasiat sihat seperti :-

PhotoGrid_1490192742391

SHAKLEE EFFECT – MEALSHAKES UTK ANAK ANAK

PhotoGrid_1490192496828

MEALSHAKES terbaik

PhotoGrid_1490192603816

Sembelit hilang dgn Mealshakes

Bagaimana dapatakan mealshakes shaklee???

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

#shakleepuchong #shakleemalaysia #shakleemealshakes

CARA ATASI SEMBELIT DALAM PANTANG MAMPU MILIK

Sembelit ketika berpantang???

ini antara mimpi ngeri dan masalah yang ditakuti oleh kebanyakan ibu di dalam pantang. Ada yang masih seriau selepas melahirkan bayi, silap haribulan tersilap teran luka jahitan akan terbuka.phewwwww…ngiluunya!

Sembelit mungkin terjadi kerana:

  • Jumlah progesteron yang tinggi
  • selepas proses kelahiran, sistem pencernaan ibu berfungsi dengan lebih perlahan
  • Ubat yang diberi untuk melegakan sakit ketika proses kelahiran, seperti petidina, boleh menyebabkan usus ibu berfungsi lebih perlahan dari biasa.

Masalah membuang air besar menjadi lebih sukar jika:

  • Ibu melalui kelahiran yang dibantu seperti forseps.
  • Ibu pernah melahirkan bayi sebelum ini.
  • Ibu mengambil pil zat besi atau ubat anti-depresi. Kedua-duanya boleh menyebabkan sembelit.
  • Ibu mendapat jahitan sebab luka, ataupun episiotomi.

BAHAYA Jika SEMBELIT dibiarkan.

Antara kesan SEMBELIT!!!

FB_IMG_1453018994037

Cara Atasi Sembelit Dalam Pantang 

OSTEMATRIX agen pelawas PALING LARIS utk masalah sembelit.

Apa yang BEST OSTEMATRIX? OSTEMATRIX mempunyai kandungan KALSIUM YG TINGGI dan MAGNESIUM.

Jadi pilihan yg tepat adalah OSTEMATRIX utk mengatasi masalah sembelit bg ibu yang dalam berpantang.

fb_img_1487090838740

SHAKLEE EFFECT- JOM KITA REVIEW FEECBACK PENGGUNA OSTEMATRIX

FEEDBACK 2

LANCAR DAN TIDAK MENYAKITKAN

FEEDBACK 3

OSTEMATRIX TERBAIK!!!!

FEEDBACK

MASALAH SEMBELIT TIADA!!!

 TAHUKAH ANDA!!???

11856631_765136140279123_1852579534_n

BAGAIMANA NAK DAPATKAN OSTEMATRIX????

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

CARA ATASI SEMBELIT KETIKA HAMIL TANPA UBAT

SEMBELIT!!!

SEMBELIT_KEHAMILAN

Sembelit adalah masalah umum selama masa kehamilan. Sekitar separuh ibu hamil mengalami sembelit di waktu-waktu tertentu sepanjang kehamilan mereka.

Salah satu penyebabnya adalah meningkatnya kadar hormon progesteron sehingga melemaskan otot-otot halus di seluruh tubuh, termasuk otot di saluran pencernaan. Dengan demikian, makanan bergerak melewati usus lebih lambat dari biasanya.

Masalah tersebut diperparah lagi selama masa kehamilan, sebab rahim yang membesar semakin menekan saluran pembuangan di tubuh Anda. Mengkonsumsi suplemen zat besi dalam dosis tinggi juga akan memperparah sembelit.

SIMPTOM2 SEMBELIT

Beberapa tanda-tanda umum atau gejala sembelit antara lain:

  •  1-2 hari TIDAK buang air besar.
  • Kotoran keras dan sulit untuk dikeluarkan.
  • Rasa sakit perut bagian bawah.
  • Mungkin merasa kembung dan ‘penuh’.
  • Ksdang-kadang menyebabkan pendarahan (BUASIR)

 

CARA ATASI SEMBELIT KETIKA HAMIL TANPA UBAT

sembelit-konstipasi-susah-bab-ibu-hamil-jpg1

Tips untuk ibu hamil mengatasi sembelit

1. Olahraga/ Senaman

Ibu hamil cenderung mengabaikan olahraga/ senaman sewaktu hamil.

Olahraga/senaman dapat merangsang usus dan memperbaiki pencernaan, jadi pastikan Anda berolahraga atau setidaknya banyak bergerak sepanjang hari. Banyak berjalan, membuat aktiviti ringan .
Untuk lebih mudah, ibu ibu hamil boleh mendaftarkan diri pada kelas senam hamil jika perlu.

2. Banyakkanpengambilan buah dan sayuran segar

Buah-buahan dan sayuran segar adalah makanan terbaik untuk ibu hamil:-
1. Buah dan sayur mempunyai serat, yang mana serat tersebut sangat membantu mengurangi sembelit untuk ibu hamil.

2. Buah dan sayuran segar juga mempunyai vitamin dan mineral yang diperlukn tubuh dan bayi.

Berikut adalah beberapa makanan yang dapat Anda tambahkan ke menu harian untuk membantu masalah pencernaan:

  • Buah-buahan mentah seperti pisang, jeruk, pepaya, mangga dll.
  • Buah kering seperti aprikot dan plum.
  • Sayuran berserat seperti wortel, kubis, bayam, selada air dan seledri.
  • Sereal gandum dan kacang-kacangan.

3. Cukup Minum Air

Dehidrasi juga mengakibatkan sembelit. Bahkan, separuh ibu hamil yang menderita sembelit hanya karena mereka kurang minum air.

Ibu hamil sering buang air kecil, itulah sebabnya mereka jarang minum air untuk mengurangi frekuensi mereka harus ke kamar kecil.

Nah, akibat kekurangan air inilah yang menyebabkan pengerasan kotoran dan sembelit.
Pastikan Anda meminum cukup air selama masa kehamilan.
4. Buang air besar setelah makan

Usus berada dalam kondisi paling aktif setelah makan, sehingga sempatkanlah untuk buang air besar setelah makan.

5. OSTEMATRIX SUPPLEMENT TERBAIK MEMBANTU ATASI SEMBELIT

Jika multivitamin prenatal yang diberi tidak sesuai, mungkin ibu ibu hamil berasa loya,pening, beralihlah ke suplemen yang dapat membantu memberi nutrisi kepadaibu hamil.OSTEMATRIX SUPPLEMENT TERBAIK MEMBANTU ATASI SEMBELIT

 

Kalsium untuk ibu hamil

TAHUKAN ANDA?????

kalsium OSTEMATRIX untuk ibu Hamil

slide24

SHAKLEE EFFECT -OSTEMATRIX PADA IBU HAMIL YANG MENGAMALKAN OSTEMATRIX

FEEDBACK

PhotoGrid_1471778111438

Ostematrix-Pregnancy2

ostematrix-untuk-ibu-mengandung

OSTEMATRIX TERBAIK!!!! HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN HARGA TERBAIK,KONSULTASI BERTERUSAN.

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

KELEBIHAN MASUK AHLI SHAKLEE

Post sebelum ni, kita dah belajar cara untuk mendaftar, jd bila dah daftar mesti nak tahu kelebihan masuk ahli shaklee ni kan.

Banyak kelbihan yang kita dapat, selain dapat membeli supplement shaklee dengan harga ahli, kita dapat menambah pendapatan dengan dengan biz shaklee ini.

jadi-ahli

Ni adalah part palinggggg best!! sebab apa best, SHAKLEE akan bg reward dalam bentuk BONUS kepada kita. Setiap pembelian@jualan kita , kita akan menerima bonus tunai dan akan dimasukkan terus ke dalam akaun kita pada setip 15hb setiap bulan.

jom kita tengok bagaimana pengiraan bonus shaklee.

shakleebonus2.png

Jadi, apa tunggu lagi, jom kumpul mata dan dapatkan pulangan wang tunai, membeli dengan harga yang lebih murah. Selain itu, kita dapat  berkongsi dengan rakan-rakan dan keluarga serta kita boleh dapatkan penerangan tentang pengambilan supplement shaklee yang betul dan bersesuaian.

Anda ingin menjana pendapatan secara sambilan ataupun online hanya dihujung jari anda. Teamwork dr support group kami akan sama-sama membimbing anda untuk sama sama berjaya dalam Biz SHAKLEE .

  • support group exclusive dari kami (WHATSUPP,TELEGRAM,GROUP FB EXCLUSIVE ,TESTIMONI TESTIMONI BERJAYA “PROVEN” BY SHAKEE
  • bimbingan dan sokongan yang berterusan daripada pakar SHAKLEE.
  • pemahaman tentang product knowledge yang sangat exclusive.
  • toturial dan pengajaran secara online dan offline.
  • mempelajari teknik-teknik business internet terkini secara menyeluruh penyediaan blog, pemasaran facebook, dan banyak lagi.

APA TUNGGU LAGI, JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE SEKARANG.

KLIK DI SINI SEKARANG!!!!!

DAFTAR-AHLI

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI SAYA

SID SHAKLEE ANDA

SID ID SHAKLEE 1096289

ANIS ILYANA MD NOOR 012 441 2632

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

 

 

CARA DAFTAR AHLI SHAKLE

cara-daftar-ahli-shakleeTAHNIAH, anda telah membuat keputusan yang bijak untuk mendaftar sebagai ahli shaklee.

Ada dua cara untuk mendaftar ahli Shaklee iaitu

secara berbayar @ percuma.

Antaranya :

  1. Daftar ahi percuma  dengan pembelian sebanyak 200UV (lebih kurang RM700 di mana-mana anda berada – Semenanjung atau pun Sabah dan Serawak).
  2. Daftar SHAKLEE dengan hanya RM69 +RM10 (postage) seumur hidup.. Sekiranya tidak aktif selama 18 bulan, keahlian sebagai SHAKLEE akan terbatal.

STARTER KIT SHAKLEE

Setelah mendaftar, anda akan menerima Starter Kit Shaklee dimana di dalam kit ini terdapat maklumat maklumat dann info berkaitan product-product shaklee dan business guide from shaklee.

img_8727-e1487562051628.jpg

Jadi, apa tunggu lagi, jom saya bantu sertai shaklee dengan cara :-

 1. SMS KE 012 441 2632

Cara pertama yang paling mudah, pantas dan menjadi pilihan nombor 1 oleh rakyat         Malaysia ialah cara daftar Shaklee menggunakan SMS.

Cara ini paling mudah dan cepat.

Anda akan didaftar menjadi ahli Shaklee dalam masa 1 jam setelah anda menghantar SMS kepada kami.

Caranya ialah : SMS “Daftar Shaklee” ke 012 441 2632. Sangat mudah kan 🙂

2. Cara Online

Cara kedua ni lebih digemari oleh orang yang aktif online.

Cara Daftar Ahli Shaklee Online ini memerlukan anda untuk isi Borang Pendaftaran Keahlian Shaklee (untuk pengguna Bahasa Melayu)

atau

gunakan Shaklee Online Registration Form untuk English user.

klik link  ini untuk mendaftar ahli shaklee CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE , SELEPAS ISI APPLICATION FORM, boleh send kpd saya anis.zewanis@gmail.com

3. Cara Offline : Walk In

Anda boleh ke cawangan Shaklee terdekat untuk mendaftar jadi ahli Shaklee. Boleh hubungi saya 012 441 2632 untuk keterangan yang lebih lanjut.

CONTACK 1

SAYA PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG

IMG_20170204_103518-01

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.

SAYA ANIS ILYANA MD NOOR dari PULAU PINANG menetap di KG SERI AMAN,PUCHONG SELANGOR . Tahun 2013 bermula “RELATIONSHIP” saya bersama SHAKLEE.

Bermula dengan SET MENYUSU 3M terus JATUH CHINTA sehingga SEKARANG. Sepanjang proses BERPANTANG, SUSU BADAN BANYAK, TIDAK SEMBELIT & LAWAS, KULIT ANAK CANTIK PUTIH BERSIH.

INILAH SHAKLEE EFFECT SAYA

shaklee-ad

SHAKLEE NATURAL SAFE

Pengalaman berpantang memang SUPERB & AWESOME dgn Mengamalkan ESP & ALFALFA!!!

Alhamdulillah badan lebih berTENAGA,susu lebih PEKAT Dan MERIAH, Anak kenyang Dan tidur nyenyak , stok susu EBM sentiasa ada utk keperluan anak. Paling best KULIT anak PUTIH,BERSIH,GEBU Dan CANTIK.

Kebaikan ini dikongsi bersama keluarga Dan rakan-rakan tersayang.

I love SHAKLEE so MUCH!!!

“Hidup sihat Tanpa ubat”

Alhamdulillah, sekarang mempunyai 2org anak yg hensem n comel n syukur sehingga sekarang masih setia bersama SHAKLEE , 1keluarga mengamalkan shaklee,anak-anak Dan suami turut memberi sokongan.

SHAKLEE membantu memberi bekalan nutrisi yg baik utk keluarga saya termasuk Mak Abah saya.

Pssst!!!! Kalau rasa nk demam@ selsema,cepat2 ambil vitamin C sustained released, insyallah esok xjd nk demam dgn izin Allah 🙂

KINI PELUANG ANDA UNTUK JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE

Berita baik untik warga PUCHONG khusunya di KG SERI AMAN,PUCHONG PERDANA,PUCHONG UTAMA DAN SEKITAR, boleh dapatkan produk shaklee dgn saya.

HARGA ISTIMEWA,KONSULTASI PERCUMA, PENGHANTARAN PERCUMA SEKITAR PUCHONG,FREE GIFT UTK PRODUK TERPILIH.

PENGEDAR TERBAIK SHAKLEE ANDA

Screenshot_2017-03-07-18-30-55-01

 

 

SAYA PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG

Assalamualaikum shaklee lovers 🙂

Tq for visit my blog > Anislovehealthy !!!

Anis @ ashue akan share tentang tips2 kesihatan,kecantikan Dan kebaikan shaklee utk semua dr peringkat bayi sehingga dewasa.

SID SHAKLEE ANIS 1096289

#shakleepuchong #shakleemalaysia